Optimaliseer je freelance CV voor succes

Maak een onuitwisbare eerste indruk, val op in de stapel en respecteer de tijd van opdrachtgevers. Een nieuwe opdracht begint met een goed CV.

Jouw professionele levensverhaal

Je CV is vaak het eerste wat opdrachtgevers van je te zien krijgen. Een goed en duidelijk CV is cruciaal om indruk te maken en opdrachten binnen te halen.

Maar het opstellen van een overtuigend CV kan een uitdaging zijn; jouw CV moet geen droge opsomming van feiten zijn, jouw CV moet het verhaal vertellen van jouw carrière.
Je CV is letterlijk jouw professionele levensverhaal.

Laat ons helpen jouw verhaal te vertellen.

Bestel CV Optimizer
CV tips op tafel met bril en plant
Meme van fierser die stok tussen eigen spaken steekt en valt.

Tips voor een goed CV

Afwijzing hoort bij het freelance-bestaan, we hebben er allemaal mee te maken. Maar iedere keer voel je teleurstelling. Een paar dagen geleden heb je hoopvol gereageerd op een nieuwe opdracht. Volgens jou voldoe je aan alle eisen. Het bericht van de tussenpersoon is koel en onpersoonlijk: je bent niet geselecteerd. En grote kans dat je eigen CV daar de schuld van is.

Heb jij ook moeite om te beschrijven wat jouw rol is in een project? Staat je CV vol met algemene termen, zoals "Het project maakte gebruik van techniek A"? Teksten zonder persoonlijkheid, zonder gevoel en zonder jouw inbreng en prestatie toe te lichten. Waarom zou een opdrachtgever voor jou kiezen?

Pro-tip: gebruik een vast model, zoals STAR, voor het beschrijven van je recente projecten. Zo'n tekstmodel zorgt voor structuur en maakt het schrijven makkelijker. Een nieuwe opdrachtgever begrijpt sneller waar je goed in bent.

Bij het opschrijven van je kennis moet je je verplaatsen in de, meestal niet-technische, lezer. Dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn, zijn dat waarschijnlijk niet voor de eerste ontvanger van je CV, zoals een recruiter bij een bemiddelaar. Een simpele test die je op je eigen CV kunt uitvoeren: zoek met Ctrl-F naar de vereisten van de nieuwe opdracht. Kun je makkelijk vinden waar en wanneer je die kennis hebt opgedaan? Zo niet, dan is het tijd om je CV te verbeteren.

Pro-tip: pas je CV aan op de opdracht. Dat betekent niet dat je heel je CV herschrijft, maar zorg ervoor dat de wensen en eisen van de opdracht duidelijk vermeld staan en makkelijk zijn terug te vinden. Het spreekt voor zich dat je hierbij geen ervaringen verzint om beter over te komen. Het benadrukken van je kennis is de makkelijkste manier om positief op te vallen.

Bij het schrijven van je CV ga je er vanuit dat de lezer geïnteresseerd is en de tekst aandachtig leest. Spoiler: de meeste ontvangers gaan snel en oppervlakkig over jouw CV heen. Zien ze na die eerste scan aanknopingspunten, dan geven ze meer aandacht aan details. Overleeft jouw CV die eerste quick scan? Zorg dat jouw teksten een plakfactor hebben en uitnodigen verder te lezen.

Pro-tip: houd de tekst kort en bondig. Je meest recente projecten verdienen meer aandacht, die ervaringen zijn relevanter dan projecten die je 10 jaar geleden hebt gedaan. Probeer je CV tot maximaal 5 pagina's te beperken, schrap of verkort oude projecten en wijdt uit over recentere prestaties.

Reageren op een nieuwe opdracht begint met het inleveren van je CV. Vindt de aanbieder jouw CV interessant, dan beoordeelt de opdrachtgever je CV en bepalen zij of je wordt uitgenodigd voor een intake-interview. In deze fase is jouw CV 'on his own', het is de brochure van jouw kennis. Verkoop jouw professionele levensverhaal met een uitgebalanceerd CV.

Waarom is een goed CV belangrijk?

  • Oog-icon

    De eerste indruk telt. Een sterk CV geeft direct een positieve eerste indruk aan potentiële opdrachtgevers. Het toont je vaardigheden, ervaring en unieke kenmerken op een gestructureerde en professionele manier.

  • Groepje-van-drie-mensen icon

    Onderscheid je van de concurrentie. In een competitieve freelance markt is het essentieel om jezelf te onderscheiden. Met een goed geoptimaliseerd CV kunnen je sterke punten en successen opvallen, waardoor je aantrekkelijker bent voor opdrachtgevers.

  • Stopwatch-icon

    Efficiëntie in communicatie. Een helder en duidelijk CV maakt het voor opdrachtgevers gemakkelijk om snel te begrijpen wat je te bieden hebt. Dit stroomlijnt de communicatie, verspilt geen tijd van de lezer en vergroot je kansen om snel die interessante opdracht te scoren.

Zo werkt het

Met de CV Optimizer vergroten we jouw kansen op een opdracht, blijft je de concurrentie voor en bouw je verder aan een succesvolle freelance-carrière. Wij nemen het werk uit handen, zodat jij je kunt richten op waar je het beste in bent - je expertise en je passie voor het IT-vak!

Speciaal voor jou

In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw professionele doelen, vaardigheden en ervaringen aan de hand van je huidige CV. Dit stelt ons in staat om een CV op maat te maken die jouw unieke kracht benadrukt.

Voordeel: Een op maat gemaakt CV dat je expertise perfect weergeeft, waardoor je jezelf onderscheidt en professioneel presenteert.

Optimaliseren voor resultaat

Onze experts optimaliseren de inhoud van je CV door de juiste sleutelwoorden en prestaties toe te voegen. Dit vergroot de zichtbaarheid van je CV voor recruiters en inhurend managers.

Voordeel: Opdrachtgevers of bemiddelaars vinden je CV makkelijker, waardoor je kansen op waardevolle freelance-opdrachten toenemen.

Het oog wil ook wat

Je CV krijgt een visuele upgrade door een professioneel ontwerp dat past bij jouw werk en persoonlijkheid. Een aantrekkelijk ontwerp trekt de aandacht en maakt een blijvende indruk.

Voordeel: Een visueel aantrekkelijk CV dat opvalt en vertrouwen wekt, waardoor je positiever wordt beoordeeld door opdrachtgevers.

Online Platformen houden van je

We zorgen ervoor dat je CV optimaal geschikt is voor online platformen en ATS-systemen (Applicant Tracking Systems). Hierdoor wordt je CV gemakkelijk gescand en vindbaar op verschillende platforms.

Voordeel voor de Freelancer: Een CV dat naadloos integreert met digitale aanbiedingsprocessen, zodat je snel en makkelijk reageert en gematcht wordt.

Funle: voor een perfect CV

Deze Booster is alleen beschikbaar voor Funle leden.
Lid worden is eenvoudig en er is al een pakket voor € 0,- per maand.

Bekijk pakketten

Netwerker

Gratis lid van Funle
€ 250
excl. BTW
Bestel CV Optimizer

Fijnproever

Betalend lid van Funle
In pakket
Bestel CV Optimizer

Bestel CV Optimizer

Bestel je CV Optimizer en scoor binnenkort meer opdrachten met een optimaal CV.

Wil je eerst meer weten? Lees de FAQ of vraag het Denise en ze helpt je graag verder.

Na ontvangst van je bestelling sturen we je een e-mail met verdere details.
Bedankt voor je bestelling! Je ontvangt z.s.m. een bevestiging met verdere details.
Er gaat iets mis met de verwerking van jouw bestelling. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zou je het nog een keer willen proberen?
Antwoorden op

Frequently Asked Questions

Staat jouw vraag er niet bij?

Spraakbubbels met een vraagteken
Is het de investering waard?
Wat kost het missen van een opdracht omdat niet duidelijk is hoe goed je bent? Een geoptimaliseerd CV is een investering in je toekomstige freelance-carrière en kan je kansen op waardevolle opdrachten vergroten. De CV Optimizer kost geen geld, het levert geld op.
Blijft mijn CV uniek?
We vinden het belangrijk dat je CV jouw persoonlijkheid en kwaliteiten uitstraalt. Onze experts maken je CV op maat en zorgen dat jij je onderscheidt van anderen.
Ik heb een bepaalde stijl, blijft die behouden?
Jouw persoonlijke stijl en stem zijn van onschatbare waarde bij het opstellen van een goed CV. Onze experts werken nauw met je samen om jouw professionele verhaal te vertellen en ervoor te zorgen dat jouw persoonlijkheid in het geoptimaliseerde CV behouden blijft.
Hoeveel ervaring hebben jullie?
We hebben 30 jaar ervaring in het detacheren en inhuren van IT-professionals. We weten precies wat werkt en wat niet werkt, wat opvalt en wat niet. Door onze specialisatie in IT begrijpen we jouw expertise en kunnen we die vertalen naar een effectief CV. Door onze ervaring aan beide kanten van de CV-tafel begrijpen we wat de opdrachtgever wil terugzien in jouw CV.
Hoeveel tijd kost het mij?
Jouw tijd is kostbaar. Daarom verzamelen we de nodige informatie op een gestructureerde manier zonder je tijd te verdoen, zodat jij je kunt richten op je werk terwijl wij jouw CV perfectioneren.
Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?
Jouw privacy is onze hoogste prioriteit. We behandelen je persoonlijke gegevens en CV-informatie met uiterste vertrouwelijkheid en zullen deze nooit delen met derden.
Passen jullie mijn CV ook aan als ik nieuwe projecten doe?
We staan altijd klaar om je te ondersteunen, ook na het optimaliseren van je CV. Als je situatie verandert, kun je contact met ons opnemen voor aanpassingen en updates aan je CV. Grote nieuwe teksten moeten binnen het pakket vallen, kleine aanpassingen helpen we je mee, zonder problemen.